Skip to main content
Milíře 8, Rozvadov
info@lihovarusovy.cz
+420 608 379 955

PORADNA

ROZKVAŠENÍ ZASTAVENÉHO KVASU

Startovací kultura:

  • 2 litry vlažné vody
  • 300 g cukru
  • 1/4 balíčku turbo kvasnic
  • šťáva z 5 pomerančů
  • šťáva ze 3 citrónů

Vše dejte do jedné nádoby, dobře rozmíchejte a přidejte do zastaveného kvasu. Pro rozkvašení zastaveného kvasu můžete v některých případech použít i Restart kvasnice.


Proč se může kvas zastavit?

  • Příliš vysoká teplota >28°C
  • Příliš nízká teplota <15°C
  • Příliš vysoká koncentrace cukru
  • Příliš nízká koncentrace cukru
  • Příliš vysoká kyselost PH <2,5
  • Použití starých neaktivních kvasinek